websikehealthcheck

Mozgásszerviproblémák

 

Amikor egy egyszerű mozdulat is fájdalmat okoz…

A leggyakoribb problémát a különféle kopásos vagy gyulladásos tünetek okozzák. Az ízületi gyulladást általában időskori problémának gondolják, pedig valójában a fiatalabb korosztályt sem kíméli. Főleg ma, amikor sokan a nap részét ülve töltik, kevesebb idő jut a mozgásra, a táplálkozási szokásokról nem is beszélve… De a lehetséges okok között szerepel a fertőzés, köszvény, túlterhelés, de akár lehet hormonális vagy lelki ok is.

Az ízületi gyulladást fájdalom illetve duzzanat és melegség jelzi, de előfordulhat láz és gyengeség is. Mindez, a mozgáskorlátozottsággal együtt képes teljesen leszűkíteni a lehetőségeinket és csaknem ellehetetleníteni a megszokott életvitelünket.

 

 

Alternatív megoldás az ízületi gyulladásokra! - Némann Gáborné Magdi - természetgyógyász - Vác

Alternatív megoldás az ízületi gyulladásokra! - Némann Gáborné Magdi - természetgyógyász - Vác

Mit tehetünk ilyenkor?

Rheumatológus szakorvos kivizsgálása után legtöbbször gyógyszeres kezeléssel javul a beteg állapota.

Akik hozzám fordulnak, általában szeretnének természetes módszereket is bevetni a javulás érdekében.

Ilyenkor az állapotfelmérést követően a szakorvos terápiáját természetes módszerekkel egészítem ki, mint pl. a Bemer, különböző táplálékkiegészítők, vitaminok, és a megfelelő étrend beállítása.

 

 

Tulajdonképpen, mi is a gerincsérv?

A csigolyák közötti porckorong kitüremkedése, ami gyakran fájdalmat okoz (az idegek nyomás alá kerülnek). Elhelyezkedésük alapján, megkülönböztetünk: nyaki-háti -ágyéki sérvet.

Okai: rossz mozdulat, emelés, bemelegítés nélküli edzés, ülőmunka
Tünetei: nyaki sérv – karokba fájdalom, zsibbadás, ágyéki (- isiász – lumbágo) – lábakba, háton fájdalom, tüsszentéssel provokálható

A szakorvos mozgásterápiát, gyógyszeres kezelést, sebészeti beavatkozást alkalmaz. Akik hozzám fordulnak segítségért, azoknál a Bemer használatával egészítem ki az orvosi terápiát.

 

A gerincsérven is segíthet a Bemer - Némann Gáborné Magdi - Vác

Legyen újra örömteli a mozgás!

Kérj időpontot egy állapotfelmérésre, hogy megnézzük, milyen terápiával tudnám leginkább segíteni, hogy fájdalom nélkül visszatérhess a megszokott életviteledhez!

Némann Gáborné - természetgyógyász - Vác - alternatív gyógymódok

Némann Gáborné Magdi
természetgyógyász