websikehealthcheck

Schüssler

 

Miért fontosak az ásványi anyagok az emberi szervezet számára?

Egy egészséges felnőtt testtömegének mintegy 4%-a ásványi anyagokból áll. Ez önmagában nem tűnik túl soknak, viszont a maradék testtömeg 60-70%-a víz, így már lényegesen nagyobb hangsúlyt kap ez a szám. Attól függően, hogy a szervezetnek milyen mennyiségben van szüksége rájuk, makroelemeknek, illetve mikroelemeknek (nyomelemeknek) nevezzük őket.

A makroelemek csoportjába tartozó ásványi anyagokból napi több gramm, vagy több száz milligramm, míg a mikroelemekből pár mg, vagy mikrogramm is elégséges.

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben.

 

Schüssler arcdiagnosztika - Némann Gáborné Magdi - természetgyógyász - Vác

 

Mit okoz az ásványianyag hiány és mit tehetünk ellene?

Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek azt az életkor, nem, egészségi állapot és a fizikai aktivitás is befolyásolja.
Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved a felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet.

Ezen kényes egyensúly kialakításában lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók, melyek építésvezetőhöz hasonlóan irányt mutatnak szervezetünknek, hogy mit kell tenni az egyensúlyi állapot kialakításához és megtartásához.

 

Schüssler arcdiagnosztika - Némann Gáborné Magdi - természetgyógyász - Vác

Hogy működik a Schüssler terápia?

A Schüssler arcdiagnosztika segítségével a szervezetben kialakult ásványi sók hiányára utaló jeleket keresünk. Dr. Schüssler 12, a vérben és a szövetekben előforduló ásványi sót állított terápiás rendszere középpontjába. Ezeket az ásványi sókat funkcionális (élettani működéseket befolyásoló) szereknek nevezte el, mert ezek mindegyike a szervek és szövetek működését  képes befolyásolni.

A funkcionális szerek a következők:

1. Calcium fluoratum
2. Calcium phosphoricum
3. Ferrum phosphoricum
4. Kalium chloratum
5. Kalium phosphoricum
6. Kalium sulphuricum
7. Magnesium phosphoricum
8. Natrium chloratum
9. Natrium phosphoricum
10. Natrium sulphuricum
11. Silicea
12. Calcium sulphuricum

A Schüssler terápiás rendszere nem pótló, helyettesítő terápia, hanem ingerterápia a szervezet, sejtek számára, azaz nem a tényleges hiányt pótolja, hanem azt az ingert adja meg a szervezet számára, hogy mit kell tennie, hogy rendezni tudja az ásványi só hiányos állapotot.

Schüssler arcdiagnosztika (állapotfelmérés és teszt, kb. 1 óra) ára: 8 000 Ft.

 

Kérj időpontot!

Ha időpontot kérnél vagy csak szeretnél többet megtudni a Schüssler terápiáról, töltsd ki ezt az űrlapot és felveszem Veled a kapcsolatot!

Az itt küldött üzeneted megkapom e-mailben és jelentkezem, hogy egyeztessük a részleteket!

Addig is, ha kérdésed van, keress nyugodtan ezen a számon: +36 20 523 3122

 

Némann Gáborné - természetgyógyász - Vác - alternatív gyógymódok

Némann Gáborné Magdi
természetgyógyász